Menu

Per què és important mantenir una postura corporal correcta?

Mantenir una postura corporal correcta representa gaudir de bona salut a llarg termini, ja que pot ajudar a l’hora d’evitar dolors, lesions i altres problemes de salut. Així doncs, sigui en moviment o estàtic, cal que el cos sempre es mantingui en una posició correcta.

Com millorar la postura corporal?

Per tal de millorar la nostra higiene corporal, des de Next Personal Training Club t’aconsellem que segueixis els següents consells:

Mantenir-se actiu: moure’s de forma regular i evitar el sedentarisme és la manera més fonamental d’evitar postures incorrectes per tal d’evitar la hipotonicitat (disminució del to muscular).
Treballa tots el cos: entrenar centrant-se únicament en una part del cos, no és l’ideal per corregir la postura. Per tant, fes exercicis seguint la tècnica correcta i treballant la musculatura profunda estabilitzadora ( serrator anterior, romboides, trapeci inferior i mig, flexors profuns del coll…)

Així, evitaràs desequilibris musculars i postures incorrectes induïdes per moviments mal realitzats al gimnàs.
Seure correctament: quan estiguis assegut, mantingues el cos relaxat, sense tensió a les espatlles ni al coll. Recorda autoagrandir-te anar en contra de la gravetat. No obstant això, recorda que tampoc és bo deixar que el cap s’enfonsi entre les espatlles o que les espatlles estiguin massa cap endavant.
Enforteix el core: mantenir la zona central del cos forta, contribueix a adoptar una bona postura corporal perquè és on hi ha els músculs estabilitzadors.
Dorm en una posició correcta: l’ideal és dormir de costat o panxa amunt. Tampoc facis servir un coixí massa alt o que impedeixi l’alineació adequada de la columna vertebral.

A més d’aquests consells, com a experts de l’esport i entrenament, des de Next Personal Training Club et recordem que és fonamental que facis entrenaments adequats, incloent-hi exercicis que t’ajudin a millorar la postura dins de la teva rutina d’entrenament.
Si vols veure un canvi, tant en la teva aparença física com en la teva actitud, vine a descobrir el gimnàs Next Personal Training Club d’Andorra la Vella. Un espai on gaudiràs d’una nova manera d’entendre el fitness a Andorra.